Restaurant Houtskool wat is dat eigenlijk?

Bij Grill Theater vind je verschillende soorten houtskool, maar wat is Restaurant Houtskool nu eigenlijk? Dit is houtskool dat geselecteerd wordt op de grotere stukken. De restaurants gebruiken vanwege hun open grill vaak grotere stukken houtskool, omdat deze veel langer branden en de temperatuur veel beter geregeld kan worden. Doordat er meer ruimte tussen de grote brokken houtskool zit, heeft de houtskool daarom meer zuurstof toevoer.

Restaurant Houtskool is ook echt een must voor je Kamado barbecue, zoals de Big Green Egg, Kamado Joe, The Bastard en vele andere BBQ’s. Door de grove stukken heb je minder last van kleine houtskool deeltjes die de ventilatieroosters van je Kamodo BBQ blokkeren en je zo een optimale zuurstof aanvoer hebt.

Verschillende soorten houtskool

Op Grill Theater hebben wij een ruim aanbod van de beste houtskool die beschikbaar is. Waaronder de volgende soorten houtskool:

Acacia | Zuid-Afrika
Europees Hardhout | Oost-Europa
Mangrove | West-Afrika
Marabu | Cuba
White Quebracho | Argentinië

Ieder soort houtskool heeft zijn eigen eigenschappen, de één heeft een langere verbrandingsduur, de ander geeft meer een rookgeur af, waardoor je vlees een lichte rooksmaak krijgt. Meer informatie over de verschillende soorten houtskool vind je terug bij de soorten houtskool in onze webshop. De houtskool die restaurants gebruiken vallen ook onder deze soorten. In onze webshop vind je alle varianten van deze houtskool terug. Bekijk hier ons assortiment!

Restaurant houtskool